Naši uredi u čuvenoj zgradi GPZ-a u Rijeci, arhitekta Igora Emilia iz 1970. godine
O NAMA

Arhitektonski ured Rožić arhitekti i partneri je aktivan na širokom spektru projekata koji uključuju stambenu, industrijsku i komercijalnu arhitekturu. U našem uredu arhitekti i inženjeri surađuju u istovremeno intenzivnom i opuštenom okruženju, s uvjerenjem da i prirodni i izgrađeni okoliš u kojem djelujemo pruža dovoljno prilika za razvoj i poboljšanje kroz arhitektonski dizajn.

INSPIRACIJA

Inspiraciju tražimo svugdje – u prirodi, tehnologiji, povijesti i društvenim interakcijama. Naša posvećenost projektu na kojem radimo počinje preko potpune usredotočenosti temama upotrebljivosti i učinkovitosti unutar okvira zadanog budžetom i proširuje se kroz istraživanje oblikovnih mogućnosti koje će osigurati najbolji mogući utjecaj nove građevine ili prostora. Odgovornost prema klijentu u temeljima je našeg rada, što ne umanjuje našu svijest da smo kao arhitekti koji djeluju u javnom prostoru jednako odgovorni i prema zajednici.

Šuma bukve u Lici
JGL Pharma Valley u Rijeci, 2015.
POVIJEST

Arhitektonski ured Rožić arhitekti i partneri su osnovali Igor i Marija Rožić 2007. godine u Rijeci. Nakon više godina suradnje, Maja Čukelj im se 2012. pridružila kao novi partner. Jezgra našeg ureda broji šest arhitekta i proširuje se zavisno o zahtjevima projekata sa stalnim vanjskim suradnicima.

Recentni projekt našeg ureda je master plan i arhitektonski projekt za JGL Pharma Valley u Rijeci.

TEHNOLOGIJA I SURADNJA

Kroz svaki novi projekt težimo unaprjeđenju stupnja usklađenosti svih sudionika, kontrole procesa i upravljanja promjenama. Na taj način oslobađamo vrijeme i energiju cijelog tima za ono u čemu su najbolji – projektiranje. Istovremeno, klijenti i projektni menadžment dobivaju mogućnost dubinske analize i efikasnog praćenja projekta koristeći se istom bazom Building Information Modeling (BIM) sustava AutoDesk REVIT u kojem razvijamo sve naše projekte od 2012. Implementacija REVIT Server infrastrukture omogućava nam koordinirani rad u realnom vremenu na istom projektu u uredima na različitim geografskim lokacijama.

JGL Pharma Valley – real-time suradnja unutar Revit Server mreže na geografski različitim lokacijama